Goed werkgeverschap bij Sallandse Wegenbouw.

Wat is goed werkgeverschap voor de Sallandse Wegenbouw? Die vraag stellen we in deze rubriek aan de partners van Werken in Nijverdal. Volgens Johan Middelkamp en Anouk Bootsveld van de Sallandse staat dat echt voor de P. van plezier. 😄 Want zoals Anouk vertelt: “Goed werkgeverschap komt bij ons tot uiting in de manier waarop wij onze medewerkers behandelen en ondersteunen.”

Wat verstaan jullie onder goed werkgeverschap?

Onder goed werkgeverschap verstaan we bij Sallandse Wegenbouw:

  • Doen waar je goed in bent
  • P. van Plezier
  • Familiebedrijf
  • Sallandse Inclusief

Sallandse inclusie

Hoe komt dit tot uiting in jullie organisatie?

“Goed werkgeverschap komt bij ons tot uiting in de manier waarop wij onze medewerkers behandelen en ondersteunen. Kreten zoals ’doen waar je goed in bent’ en ‘p. van plezier’ benadrukken respectievelijk het belang van talentontwikkeling en werkplezier. Door deze principes te omarmen, kunnen wij een positieve, productieve en ondersteunende werkomgeving creëren die zowel het welzijn van onze medewerkers als het succes van de organisatie bevordert.”

Hoe merken jullie dat het gewaardeerd wordt?

“Voornamelijk door laag verloop en laag ziekteverzuim. Maar ook dat, als er iets gebeurd, binnen de organisatie iedereen zijn schouders eronder zet om elkaar te helpen. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij.”

Waarom blijven medewerkers bij jullie organisatie?

“We denken dat dat komt door wie we zijn. We kunnen op elke vraag een antwoord geven en bij ons ben je echt onderdeel van de organisatie. Noaberschap is erg aanwezig en dat voelen mensen.”