Goed werkgeverschap bij Van Keulen Interieurbouw

Wat is goed werkgeverschap voor Van Keulen Interieurbouw? Die vraag stellen we in deze rubriek aan de partners van Werken in Nijverdal en Van Keulen Interieurbouw bijt het spits af. Bij dit familiebedrijf zit goed werkgeverschap verweven in de bedrijfscultuur, want zoals ze zelf zeggen: “De sky is the limit en samen investeren we in onze (gezamenlijke) toekomst”  

Wat verstaan jullie onder goed werkgeverschap?

“We bestaan dit jaar 80 jaar en zijn nog steeds een familiebedrijf. Goed werkgeverschap zit voor ons hierin verweven. We willen dat mensen zich thuis en gelukkig voelen bij ons. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal en samen willen we succesvol zijn! Investeren in goede arbeidsomstandigheden en persoonlijke- en professionele ontwikkeling gaan hiermee hand in hand gepaard.”

– Jaap Pepers, directeur

Welk goed werkgeverschap zouden jullie graag willen uitlichten?

“Het investeren in de persoonlijke- en professionele ontwikkeling van onze medewerkers. De sky is the limit en samen investeren in onze (gezamenlijke) toekomst!”

– Jaap Pepers, directeur

Hoe komt dat goed werkgeverschap tot uiting?

“We zijn inmiddels een groot familiebedrijf met veel mogelijkheden waar mensen zich enorm thuis voelen. Al vanaf het moment van solliciteren wordt gekeken naar de toekomstmogelijkheden. Wij werken bijvoorbeeld ook niet met een standaard opleidingsbudget, alles is maatwerk en op de persoon gericht. Er wordt altijd gekeken naar wat mogelijk is en niet naar wat niet mogelijk is. Ook proberen we werknemers actief aan te moedigen om zich verder te ontwikkelen.”

– Jaap Pepers, directeur

Hoe merken jullie dat het goed werkgeverschap zo gewaardeerd wordt?

“We zien dat veel werknemers door zijn gegroeid in ons bedrijf (en nog steeds), op alle niveaus. Ook wordt er gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen. Daarnaast zijn dienstverbanden van 25 jaar of langer bij ons geen uitzondering en hebben we een laag verloop.”

– Jaap Pepers, directeur

Waarom kiezen werknemers ervoor om bij jullie bedrijf te werken?

“Zoals gezegd investeren we in goede arbeidsomstandigheden, dit wordt ook zo ervaren door onze werknemers. Ook horen we vaak dat onze familiaire cultuur een grote rol speelt, een warme organisatie met oog voor de werk-privé balans. Daarnaast krijgen we vaak terug dat er veel mogelijkheden zijn binnen onze organisatie en dat hier ook echt naar gekeken wordt door de organisatie.”

– Jaap Pepers, directeur