Minke heidema
Marketing
Niverplast

“Mijn eerste aanraking met Werken in Nijverdal was via de LinkedIn pagina van Niverplast. Afgelopen jaar deelden ze een bericht over hun deelname aan de Open Bedrijvendag van Werken in Nijverdal. Niverplast kende ik weer vanuit een vorige werkgever. Hun stijl van communiceren sprak me altijd al aan. Met veel humor en enthousiasme en altijd blije mensen in beeld. Ik dacht toen; misschien is het leuk om een bezoek te brengen aan de open dag. Dat lukte uiteindelijk niet. De week erna zag ik een aankondiging van een Open Kennismakingsavond, omdat de Open Bedrijvendag zo’n succes was geweest. Ik dacht meteen; ik doe eens gek en ga gewoon langs.

De avond werd georganiseerd bij Aannemingsmaatschappij Hegeman aan de Muelenweg in Nijverdal. Toen ik binnenkwam was het er al gezellig druk. De verschillende bedrijven presenteerden zich, op een laagdrempelige manier, gewoon in de kantine. Op deze manier stap je gemakkelijker ergens binnen om het eerste contact te leggen, dan wanneer je koud bij een bedrijf aanklopt of gelijk een gerichte sollicitatie op een vacature stuurt.

Ik raakte in gesprek met Aniek Olde Kalter van Niverplast. En wauw, wat een ambassadeur is dat! Zowel voor Niverplast, als voor Werken in Nijverdal. Met zoveel passie vertelde ze over haar werk voor Niverplast en het doel van de avond. In een één-op-één-gesprekje namen we door wat mijn drijfveren zijn en wat ik belangrijk vind in een baan: zowel in de werkzaamheden als in een werkgever. Een paar dagen later belde Aniek om mij te vertellen dat ze het zagen zitten om een kennismakingsgesprek in te plannen en of ik daarvoor openstond. Daarna is het balletje gaan rollen.

Waarom ik voor Niverplast heb gekozen? Je krijgt ruimte om fouten te maken en te ontwikkelen, er is respect voor elkaar en je bijdrage wordt gewaardeerd. Dat is voor mij absoluut belangrijker dan hoe hoog je salaris is of hoeveel status of aanzien je krijgt. De keuze voor Nijverdal was niet bewust: het belangrijkste voor mij is dat het een leuke baan is waar ik mijn ei in kwijt kan, met leuke werkzaamheden en een fijne werksfeer. Daar heb ik het echt mee getroffen. Daarnaast is de mentaliteit in deze omgeving heel fijn. De mensen hebben nog wat voor elkaar over en met humor worden veel zaken gerelativeerd. Het oude gezegde: ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’, geldt hier nog steeds. Nu ligt de norm voor normaal hier misschien wel anders dan in het westen, haha!

Dit jaar mag ik zelf een bijdrage leveren aan de activiteiten vanuit Werken in Nijverdal, hoe leuk is dat! Als je benieuwd bent wat Nijverdal jou te bieden heeft, raad ik het zeker aan om naar één van de aankomende activiteiten te komen of gewoon eens vrijblijvend contact op te nemen. Dit is ook zeker gericht op andere bedrijven en ondernemers in Nijverdal. Als we met elkaar de handen ineenslaan kunnen we zorgen dat we talent in de regio behouden. We hebben zoveel te bieden in onze eigen omgeving, daarvoor hoef je echt niet naar de Randstad!”

minke-heidema

OOK OP ZOEK
NAAR EEN BAAN OF STAGE?
NEEM CONTACT OP

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.